„Hrnčiarsky kurz po našom“

Maroško: „Tento rok sme začali chodiť na hrnčiarsky kurz. Ako inak - samozrejme - zúčastnil som sa aj ja :-). Veľmi sa mi páčilo v ateliéri u pána Janca. Mal tam fakt pekné výrobky. Ja som sa tam prvý krát zoznamoval s pracou s hlinou. Zvláštny pocit, ale šlo to. Vyrábal som keramické obaly a vyzdobil som ich srdiečkami a štvorlístkami. Jeden som urobil aj s kvetinkami. Vyrobil som aj slimáčika a malú mištičku. Som rád, že som sa mohol zúčastniť takéhoto kurzu. “

Dodo: Boli sme v ateliéri pána Janca . Vytvárali sme z hrnčiarskej hliny zvieratká, náhrdelník, servis na jedenie a kotlík. Práca s hlinou sa mi veľmi páčila a bolo mi tam dobre. Tešil som sa najmä z jazdy taxíkom - to fakt žeriem.


„Cesta rozprávkovým lesom a späť“

Janko: Robili sme pirátov. Boli sme fakt strašidelní - Dodo teda poriadne. Na Ondrej chatu sme išli taxíkom a naspäť sme šli peši, zmokli sme jak hadi - bola to dobrodružná jazda : ) Mne sa tam páčilo. Super bolo, že mokla aj Aďka s Mirkou a Miškou, takže som v tom nebol sám.


„Mydielkovanie“
Miško: Rád chodím do centra a zapojil som sa do výroby a vykrajoval som mydlovú hmotu. Tiež som krájal mydlovú hmotu a dával som ju do formičiek, krájal som ju na menšie kocky a rozpúšťal som ju. Mydlá som zabaľoval do celofánu, budú na prezentáciu nášho Centra na akciách v našom meste - Partizánske. Bol som so sebou spokojný, že som pomohol pri výrobe mydiel a bol som tiež užitočný. Mydlá sú pekné a myslím, že sa budú páčiť.


Staráme sa o našu záhradku
„A prvá úroda už chutila“


Maťo: Robil som chodníky, chodil pre vodu, polieval rajčiny, uhorky, fazuľu, cibuľu, cesnak, tekvice, stromčeky. Rýľoval a vytrhával som burinu. Mravcom som najskôr dohováral a keď nepomohlo - potom už nemilosrdne prekazil cestu na naše kvitnúce ovocné stromčeky :-). Jeden stromček je na počesť tety Helenky, ktorá minulý rok zomrela.

Dodo: Na našej záhrade pestujeme rajčiny, reďkovky, mrkvu, cesnak, cibuľu, ktoré som aj ja pomáhal sadiť. Pomáhal som pri robení chodníkov (sú fakt vymakané), sadil som aj bylinky a na terase okrasné tekvičky. V okrasnej časti našej milej záhradky máme trpaslíka, ktorého nám darovali študentky z OA, čo boli u nás v Centre Frézia na praxi. Práce na záhrade ma bavia a som „fakt oduševnelý záhradník“ - proste ma to skutočne chytilo. Píšeme si spolu aj náš záhradnícky denník.


„Naše Mesto 2016“
Celoslovenská dobrovoľnícka akcia


Maťo: Pomáhal som upratovať sklady a tiež chceli, aby som im pomohol aj s inými vecami. Snažil som sa byť nápomocný. Na záhrade som opravoval a maľoval na stenu. Motívom bola príroda, tráva, stromček, kvety, les, či lúka. Tak som bol rád, že im môžem ešte s niečím pomôcť.

Maroško: Ja som bol zaradený ako dobrovoľník na záhradu . Maľovali sme tam kvety na vonkajšiu fasádu budovy. Potom som aj zametal chodbu a upratoval som aj črepníkové kvety. Cítil som sa veľmi dobre, že som pomohol a bol som užitočný. Tiež som pomáhal aj nalepiť nálepku na budovu a aj žlté nálepky v našom centre. Bol som unavený a musel som si aj trochu oddýchnuť, lebo to bolo pre mňa dosť náročné. Veľmi som si pochutil aj na pripravenom občerstvení, chutili mi najmä pripravené nátierky a naša zeleninka. Bol som šťastný, že som sa zúčastnil pri vynovovaní nášho centra.

Aďo: Maľovali sme na záhrade kvetinky, umývali okná a lustre a potom na záchode opravovali stenu, obúchali a vystierkovali. Umývali sme radiátory, maľovali stenu vonku. S dobrovoľníkmi som maľoval kuchyňu. Umývali sme obkladačky okolo dverí. S týmto všetkým nám pomáhali aj dobrovoľníci z firmy Honeywell.

Maroško: Páčila sa mi táto akcia. Pomáhal som pri upratovaní nášho centra. Prišli nám pomôcť aj dobrovoľníci z firmy Honeywell, umývali okná, opravovali nám stenu na WC a maľovali stenu pri vchodových dverách.

PREJSŤ HORE